ONS DOEK

DUURZAAM EN VEILIG

Specificaties
FireFabic onbrandbaar doek is soepel, water-, rook- en roet werend, chemisch resistent, UV-bestendig en glaspartikelvrij. Door het doek te coaten nemen de temperatuurresistentie en toepasbaarheid toe. Het gecoate doek kan verwerkt worden als elke andere stof; knippen, stikken, voorzien van ogen en baleinen en gecombineerd met andere doeksoorten. Afmetingen zijn enkel beperkt tot handelbaarheid en gewicht.

FireFabric is gemaakt van E-glas en leverbaar in verschillende wevingen. Het gewicht varieert van 200 gram per m2 tot 1250 gram per m2. De temperatuurresistentie hangt af van de gekozen dikte en coating. Het begint bij een resistentie tot 600 graden celsius en loopt op tot boven de 1000 graden celsius. Naast verschillende diktes en coatingen zijn er doeken waar we RVS in verwerken door het mee te weven met het doek, en werken we met slijtvaste behandelingen waardoor FireFabric geschikt wordt voor zware belasting.


Our Story
Jaren geleden ontstond het idee voor FireFabric. Jan Scholtens zocht een oplossing voor het groeiend aantal bosbranden en begon met het ontwikkelen van brandwerend doek. Doel: het Global Firecurtain.

Het Global Firecurtain is een in hoogte en lengte variabel scherm, geschikt voor het afschermen en compartimenteren van bossen, wijngaarden, olijfboomgaarden en woonwijken. Het beperkt schade aan de natuur en omliggende dorpen en steden. Onze aarde warmt op. We krijgen steeds meer te maken met bosbranden, en het beschermen van de planeet is een mondiale taak. Het doek dat Jan ontwikkelde heeft bijzondere eigenschappen. Het is soepel, chemisch resistent, UV-bestendig, water-, rook- en roet werend en glaspartikelvrij. Het materiaal blijkt daardoor op nog veel meer vlakken van nut, en door vragen vanuit het bedrijfsleven en particulieren ontstonden er allerlei nieuwe toepassingen.

Zo is er een zak ontwikkeld om brandende fakkels in voetbalstadions in op te bergen (Pyrobag), zijn er hoezen voor over scootmobielen en rolcontainers (Firecovers), zakken om kostbare kunstwerken in op te bergen en belangrijke documenten en foto’s in te bewaren (Firebag) en doeken voor in operatiekamers en brandweerwagens (Fireblankets).

FireFabric richt zich op oplossingen, innovatie en co-creatie. Together we grow.

Bel of mail ons voor uitleg over alle mogelijkheden en advies op maat.

+31 (0)38 33 38 383mail@firefabric.com

WILT U MEER WETEN OVER FIREFABRIC OPBRANDBAAR DOEK BEL
038 33 38 383 OF KLIK HIER VOOR CONTACT

  • Soepel
  • Hoge Resistentie
  • Rookdicht
  • Lichtgewicht
  • Knip- en stikbaar
  • Glaspartikelvrij

ONZE PRODUCTEN

FireFabric


Scootmobiel hoes

FireFabric


Firebags

FireFabric


ULD deur

FireFabric


Blusdeken

FireFabric


Firecovers

FireFabric


Brandscheiding

FireFabric


Rookscherm

FireFabric


Pyrobag

ONS DOEK

INNOVATE TO PROTECT NATURE, PEOPLE AND OBJECTS

Zou het ook met doek kunnen, in plaats van harde materialen?
Vaak wel.

FireFabric is makkelijk te verwerken en kan door het geringe gewicht zonder extra constructie grote oppervlakten brandwerend maken. Het doek is goed vormbaar, en door te knippen en te stikken in ieder gewenst model leverbaar. Het gebruik van hoogwaardig temperatuurresistent garen maakt het geheel compleet.

Kijk voor meer informatie over onze mogelijkheden bij onze toepassingen, of neem contact met ons op.