RACLAN BOX

HET ANTWOORD OP DE VRAAG NAAR VEILIG OPLADEN

De Raclan box is hét antwoord op de vraag naar het veilig opladen van Lithium Ion batterijen. Een opgave die niet eenvoudig op te lossen is; behalve dat de box explosie bestendig moet zijn, moeten ook de toxische gassen die vrijkomen geneutraliseerd worden en moet de batterij worden geblust.

Er komt bij een brand of runaway gemiddeld ruim 300 liter levensgevaarlijk giftig gas vrij uit een Lithium Ion batterij. De Raclan box neutraliseert deze gassen door de ingebouwde koker die de gassen naar buiten drukt. In de koker zitten kamers die ieder een eigen karakteristiek hebben en de rookgassen reinigen, tot een niveau waarop ze niet meer schadelijk zijn voor onze gezondheid.

De blusinstallatie in de box is het tweede element wat deze box bijzonder maakt. Het blussen van een Lithium Ion batterij is alleen mogelijk wanneer binnen enkele seconden de kerntemperatuur van de cellen drastisch omlaag gebracht wordt waardoor de runaway stopt. Het blusmiddel in de installatie zorgt voor deze reactie waardoor de brand binnen enkele seconden stopt.

De uitvoering van de Raclanbox is uitgebreid en divers: van alle RAL kleuren tot camouflage patronen afgestemd op land en gebruik. We produceren momenteel de standaard box met dito afmetingen maar staan open voor gecustomiseerde aanvragen in afmetingen en patronen.

Bel of mail ons voor meer informatie, bestellingen en de mogelijkheden.

+31 (0)38 33 38 383mail@firefabric.com

WILT U MEER WETEN OVER FIREFABRIC OPBRANDBAAR DOEK BEL 038 33 38 383 OF KLIK HIER VOOR CONTACT

  • Veilig opladen
  • Explosie bestendig
  • Vrij van giftige gassen
  • Ingebouwde blusinstallatie
  • In alle RAL kleuren & custom patronen

ONZE PRODUCTEN

FireFabric


Scootmobiel hoes

FireFabric


Firebags

FireFabric


ULD deur

FireFabric


Blusdeken

FireFabric


Firecovers

FireFabric


Brandscheiding

FireFabric


Rookscherm

FireFabric


Pyrobag

ONS DOEK

INNOVATE TO PROTECT NATURE, PEOPLE AND OBJECTS

Zou het ook met doek kunnen, in plaats van harde materialen?
Vaak wel.

FireFabric is makkelijk te verwerken en kan door het geringe gewicht zonder extra constructie grote oppervlakten brandwerend maken. Het doek is goed vormbaar, en door te knippen en te stikken in ieder gewenst model leverbaar. Het gebruik van hoogwaardig temperatuurresistent garen maakt het geheel compleet.

Kijk voor meer informatie over onze mogelijkheden bij onze toepassingen, of neem contact met ons op.